Innowacja zdrowo, smacznie i kolorowo w klasach IV-VIII to cotygodniowe wydarzenie w Naszej Szkole, które inspiruje uczniów, nauczycieli i rodziców do wybierania w codziennej diecie zdrowych produktów. Pobudza także kreatywność, bez której nie powstałoby tyle fantastycznych potraw.
Uczniowie wraz z rodzicami i nauczycielami zgodnie z tematem przygotowują ciekawe, pełne smaku, zdrowe produkty. Do tej pory Uczniowie prezentowali potrawy biało-czerwone, kolorowe, pomarańczowe z dyni, włoskie, ciastka z wróżbą, wypieki bożonarodzeniowe, wegetariańskie oraz rogaliki na Dzień Rogalika. Czekamy na kolejne, pyszne czwartki!
Innowację zdrowo, smacznie i kolorowo kontynuowaliśmy również w II semestrze. Dzięki ogromnemu zaangażowaniu Uczniów, Rodziców i Wychowawców przepyszne i zdrowe przekąski zapisały się w pamięci naszych kubków smakowych. Klasy przygotowały potrawy biało-czarne na Dzień Zebry, smakowite tosty (nie tylko z serem), słodkie i zdrowe przekąski, które można podjadać bez wyrzeczeń, potrawy w kolorze różowym, zdrowe, czekoladowe przekąski, naleśniki na słodko i słono oraz zdrowe dania na stół wielkanocny.
przyg. K.Czarnecka









































